Tapmisele eelnes vägistamine

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks päeva pärast tapetud neiu avastamist viidi Tairo (paremal) esimest korda kohtumajja, kus ta eeluurimise ajaks vahi alla võeti.
Kaks päeva pärast tapetud neiu avastamist viidi Tairo (paremal) esimest korda kohtumajja, kus ta eeluurimise ajaks vahi alla võeti. Foto: Kenno Soo

Prokuratuuri süüdistuse järgi vägistas 22-aastane mees suve hakul Viljandi järve äärses puhkekohas oma 17-aastase ohvri ja kägistas ta surnuks. Nüüd on mehele esitatud selle teo eest süüdistus kõige raskema kuriteo, mõrva eest.

22-aastane Tairo, kes peab 10. novembril mõrva eest kohtu ette astuma, on korra elus juba vägistamise eest süüdi mõistetud ning selle eest kaks ja pool aastat vanglas olnud. Esimese vägistamise pani ta toime 16-aastaselt.

Tema tänavune ohver oli 17-aastane Viljandimaa neiu, kes õppis koos oma tapjaga Viljandi kutseõppekeskuses. Nad olid tuttavad. Süüdistuse kohaselt kutsus Tairo neiu 10. juuni kesköö paiku endaga kohtuma. Koos sõideti Viljandi järve äärsesse puhkekohta, kus noormees neiule kallale tungis ja ta vägistas. Süüdistuse kohaselt pigistas ta vägistamise käigus neiut kätega kõrist, kuni too suri. Kägistamise eesmärk oli süüdistuse järgi vägistamise hõlbustamine ja selle hilisem varjamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles