Viljandi juurtega maastikuehitaja näitas Abu Dhabis maailmataset

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mairold Mänd (esiplaanil) ja Erik Rüütli rassisid möödunud nädalal Abu Dhabi kuumuses, et võrrelda oma Räpina aianduskoolist pärit kutseoskusi ülejäänud maailma esindajate omadega. Noormehed tulid maastikuehituse erialal kolmandaks.
Mairold Mänd (esiplaanil) ja Erik Rüütli rassisid möödunud nädalal Abu Dhabi kuumuses, et võrrelda oma Räpina aianduskoolist pärit kutseoskusi ülejäänud maailma esindajate omadega. Noormehed tulid maastikuehituse erialal kolmandaks. Foto: Erakogu

22 viimane taks. Tänu vanusele pääses Viljandist pärit Mairold Mänd möödunud nädalal Abu Dhabis  kutseoskuste maailmameistrivõistlustele «WorldSkills»  ja tuli sealt tagasi kõrgeima kohaga, mille eestlased kunagi saanud on.

Kui Mairold Mänd valiti neli aastat tagasi Räpina aianduskooli aasta õpilaseks, ilmus temaga kooli kodulehel intervjuu. Toona 18-aastane maastikuehituse õpilane mainis tulevikuplaanidest rääkides, et miks mitte unistada osalemisest võistlusel «WorldSkills» ehk esindada oma erialal Eestit kutseõppe maailmameistrivõistlustel.

«Aga kui lihtsalt realist olla, siis on plaanis töötada ikka maastikuehituse firmas ning oma oskusi arendada,» katsus ta toonases intervjuus maa peale tagasi tulla. Eelmisel nädalal tema unistus täitus ja ta tõi koos paarimees Erik Rüütliga Eestile mainekalt võistluselt kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles