Linnapead haigekassa kommentaarid ei rahuldanud

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg küsis sotsiaalmeedias muu hulgas, kas keegi tunnistab, et operatsioonijärgse suremuse indikaatoriga haigekassa tervishoiukvaliteedi raportis läks midagi kapitaalselt valesti.
Ando Kiviberg küsis sotsiaalmeedias muu hulgas, kas keegi tunnistab, et operatsioonijärgse suremuse indikaatoriga haigekassa tervishoiukvaliteedi raportis läks midagi kapitaalselt valesti. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnapea Ando Kivibergi arvates ei saa tervishoiuraporti segasele loole haigekassa selgituse järel punkti panna, sest Viljandi haigla on kannatanud ebatõese info avaldamise tõttu suurt kahju. Haigekassa möönab, et suvel tekkis kahetsusväärne segadus, kuid rõhutab samas, et ravikvaliteedi indikaatoreid tuleb edaspidigi arvutada

Üleeilne Sakala kirjutas, et haigekassa ravikvaliteedi uuringut koostades tehti andmepäringutes vigu, mistõttu saadi mitme raviasutuse operatsioonijärgse suremuse indikaatoriks tegelikust mitu korda suurem protsent. Kui kolme kuu eest avalikustatud raport väitis, et mullu suri 30 päeva jooksul pärast lõikust iga kümnes Viljandis opereeritud inimene, siis hilisemad arvutused andsid operatsioonijärgseks suremuseks ligikaudu kaks protsenti või isegi alla ühe protsendi.

Kas keegi palub vabandust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles