Heateo festival aitab juhtkoera osta

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlastele hästi tuntud pime tüdruk Maarja Haamer pidi mitmel põhjusel endisest juhtkoerast loobuma ja ootab nüüd väga uut sõpra.
Viljandlastele hästi tuntud pime tüdruk Maarja Haamer pidi mitmel põhjusel endisest juhtkoerast loobuma ja ootab nüüd väga uut sõpra. Foto: Aivar Aotäht

Viljandi kultuuriakadeemias pärimusmuusikat õppinud Maarja Haamer kavatseb 7. mail esineda Tallinnas Tammsaare pargis Heateo festivalil, kus Eesti Lions-piirkond kogub muu kõrval raha talle juhtkoera ostmiseks.

Maarja Haamer rääkis, et on Heateo festivali korraldamise üle tõeliselt rõõmus. «Tunnen, et inimesed tulevadki kokku justkui minu pärast,» rõõmustas ta.

«Tegelikult pole ma väga suure rahvahulga tähelepanuga harjunud, kuid et lions’id on otsustanud õla alla panna eriliselt tänuväärsele ettevõtmisele, sõidan pealinna ja kavatsen festivalil musitseerida,» ütles neiu, kes on õppinud mängima flööti, plokkfööti ja teisigi muusikainstrumente.

«Usun, et saan juhtkoera, kes on mulle asendamatuks abiliseks, et saaksin tänaval kõndida, ning on ühtlasi hea sõber,» lausus Maarja Haamer.

Eesti Lions-piirkonna kuberneri Vello Tamme sõnul pakuvad vabatahtlikud heategijad Eesti organisatsioonidest võimaluse teha väike sisseost ning sellest laekunud raha annetatakse abivajajatele.

Erinevad Lions-klubid pakuvad festivalil omavalmistatud küpsetisi ja suveniire. Juhtkoera aidatakse muretseda ka üliõpilasel Ališer Hožanijanovil ning samuti aidatakse andekaid lapsi lastekodudes ja asenduskodudes, et nad saaksid huvitegevuses osaleda.

«Põhiosa rahast läheb aga kahele pimedale noorele, Maarjale ja Ališerile, et nad saaksid veel sel aastal endale väga tähtsa abilise, kes on neile piltlikult öeldes silmade eest,» lisas Vello Tamm.

7. mail asetleidval Heateo festivalil Tammsaare pargis esinevad Ivo Linna ja Antti Kammiste ansambel, Suisapäisa koor, ansambel Sireli, Andrus Kasesalu Boogie Company, plaatpillide ansambel Xilofono, Erich Krieger, Terje Treimani tantsustuudio, ansambel Funkoes, tantsurühm Jürid-Marid, Kristjan Toturov trompetil, viiuldaja Natali Ketšek, Estonia solistid ja Soome noortebänd WindFall. Festivali aitab rahastada kodanikuühiskonna sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles