Pöördumine: Lapse suve sisukus ei tohi sõltuda rahast!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprilli viimasel päeval koostas mittetulundusühingu Lastekaitse Liit üldkogu avaliku pöördumise meie riigi valitsuse ning omavalitsuste juhtide, volikogude ja otsustajate poole. Mõtteavaldus on ajendatud murest, et paljude perede materiaalsed võimalused on kasinad.

Õpilastel algab varsti pikk suvevaheaeg. Kuidas seda veeta? Ideaal võiks olla «viies kooliperiood» — hästi sisustatud suvelaagrid. Tegelikkus on paraku teine. Liiga paljudel vanematel ei jätku pikima vaheaja täisväärtuslikuks korraldamiseks raha.

Lastekaitse liit on veendunud, et lapse suve sisukus ei tohi sõltuda ainult vanemate rahakotist. Lapsed vajavad hoolt ja tähelepanu, et välistada vägivald, meelemürkide tarvitamine ja väärkohtlemine. Neile tuleb võimaldada kvaliteetne, turvaline ja arendav suvepuhkus.

Initsiaator peab olema omavalitsus, kes kaasab kogukonda ja asjast huvitatud ühendusi, loomaks lastele tööharjutuse, toitlustuse ja tervistava puhkelaagri võimalused. On selge, et vallad ja linnad omakorda vajavad selleks riigi tuge.

Lastekaitse liit on teinud head koostööd Avatud Eesti Fondi kriisiprogrammi ja Tallinna lastekaitsetalitusega. Tänu neile said eelmisel aastal tasuta suvepuhkuse pealinna vähe kindlustatud perede 724 last.

Kutsume üles korraldama toimetulekuraskustes perede laste suvepuhkust. Meie liit saab olla omavalitsuste partner laagrite kaudu.

Laste heaks tegutsemise edukus sõltub meie, täiskasvanute pühendatusest ja kõigi tasandite koostööst. Ühendagem valitsuse strateegilised otsused, omavalitsuste kohapealne töö ja kodanikuühiskonna kaasatus, tagamaks lastele rõõmus ja sisukas suvi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles