Noored filmiloojad hakkavad võistlema

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubiin
Rubiin Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa noorte filme oodatakse 4. detsembril Viljandi kinos Rubiin peetavale filmivõistlusele.


«Noortel filmigurmaanidel on põhjust ka tänavu Tallinna Pimedate Ööde filmifestivali Viljandi programmi kuuluvale võistlusele töid tuua,» ütles üks korraldajaid Kristjan Kaarjärv.



Filmivõistlusel peetakse arvestust kahes klassis. Vabal teemal tööd peavad olema tehtud viimase kahe aasta jooksul. Žanr on enda valida ning videotehnilisi piiranguid ei seata. Töö võib olla salvestatud videokaamera, mobiiltelefoni või fotoaparaadiga. Samuti võib tegemist olla joonisfilmiga, mis on valminud arvutiprogrammide abil. Töö ei tohi olla varem Viljandimaa noorte filmivõistlusel osalenud.



Teises arvestuses võistlevad etteantud teemal sündinud filmid. Tänavu on see «Suitsust parem». Ka siin võib žanri valida ise, kuid filmi pikkus ei tohi ületada 20 minutit. Jäädvustamiseks võib kasutada vaid videokaamerat. Oluline on teemast lähtuda ja see lahendada.



Filmid peavad olema üldlevinud formaadis.



Osalemiseks tuleb saata või tuua DVD-le kirjutatud film Viljandimaa noortekeskusesse, mis asub aadressil Männimäe tee 26, ning täita ankeet. Osaleda võivad kõik 7—26-aastased noored. Eraldi arvestatakse neid töid, mis on valminud professionaalse juhendaja käe all.


Tööde saatmise lõpptähtaeg on 27. november.



Kõik võistlusel osalejad pääsevad tasuta õhtusele filmimuusika peole kinos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles