Viljandi linnapea: haiglale on tekitatud väga suur mainekahju

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Ando Kiviberg
Viljandi linnapea Ando Kiviberg Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnapea Ando Kiviberg võttis sotsiaalmeedias teravalt sõna tänases Sakalas ilmunud artikli kohta, milles oli kirjas, et suvel avaldatud haigekassa tervishoiukvaliteedi raportis esitatud väide, nagu sureks Viljandi haiglas 30 päeva jooksul pärast operatsiooni kümme protsenti patsientidest, osutus vääraks. Kivibergi arvates ei saa haigekassa selgituse järele punkti panna, sest raviasutus on kannatanud ebatõese info avaldamise tõttu suurt kahju.

«Artiklist saime lugeda, miks haigekassa sellise eksliku tulemuseni jõudis. Esindaja põhjendab kõik ilusti ära ja lugejale jääb mulje, et nii pidigi olema. Ainult et ei pidanud ju? Väga suur mainekahju sündis. Kas keegi võttis vabandada? Ei. Seda me lehest ei loe,» kirjutas meer. «Aga mida peavad mõtlema nüüd patsiendid, arstid, õed ja kõik teised Viljandi haiglaga seotud inimesed, kes sellest suure kella külge pandud "ebatäpsusest" šoki said? Kas keegi võtab südame rindu ja tunnistab ka, et midagi kapitaalselt valesti läks?»

Kivibergile jääb ühtlasi arusaamatuks, mida mõtlesid haigekassa inimesed, kes sellised uuringutulemused avalikustasid. «Kas nad üldse mõtlesid? Või uskusid tõepoolest, et Eestis on haigla, kus iga kümnes patsient peale operatsiooni eluga hüvasti jätab? Mingit kahtlust hinges andmete avaldajal ei tekkinud enne "send" nupu vajutamist?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles