Järelkasv saab sobivas mõõdus pillid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu kandle õpetaja ja propageerija Janne Suits ootab väikseid Hiiu kandle huvilisi, kellele oma teadmisi ja kogemusi edasi anda.
Hiiu kandle õpetaja ja propageerija Janne Suits ootab väikseid Hiiu kandle huvilisi, kellele oma teadmisi ja kogemusi edasi anda. Foto: Rauno Nieminen

Ligi kolm aastat väldanud ettevõtmise tulemusena on nüüdsest ka kõige väiksematel Hiiu kandle austajatel võimalik seda arhailist eesti rahvapilli mängima õppida. Eesti pärimusmuusika keskuse pärimusmuusika teabekogu juhataja Janne Suits hakkas seda pilli õppima Viljandi kultuurikolledžis.

Ka tema magistritööks sai uurimus «Talharpa (Vormsi tüüpi Hiiu kannel) mängutehnika». 2005. aastal algatas ta Hiiu kandle suvelaagrite traditsiooni Vormsi saarel.

Janne Suits, ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis valisite rahvusliku puutöönduse erialal oma lõputööks lastele sobiva Hiiu kandle mudeli. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles