Aita sõideti harfi mängima ka Honolulult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige kaugemalt tuldi Viljandisse harfifestivalile USA-st Honolulult ja Seattle'ist, kokku aga mängib sel nädalal pärimusmuusika aidas inglitega seostuvat keelpilli ligi 80 inimest.

«Seltskond on väga rahvusvaheline ja umbes pooled on Eestist,» pakkus kümnendat korda peetava Nordic Harp festivali peakorraldaja Triin Hio. Esimest korda kümne aasta jooksul peetakse aga festivali Eestis. Algas see nädala keskel Tallinnas, neljapäeval sõideti Viljandisse ja see lõpeb laupäeva õhtul pärimusmuusika aidas ühise suure kontserdiga.

Viljandis on olnud palju õpitubasid, kus harfimängijad on saanud õpetust nii pilli mängimiseks, hooldamiseks kui teistega koos musitseerimiseks. Tavapäraselt toob korraldajariik harfimängijate ette ka pille või lugusid, mis seostuvad konkreetselt selle piirkonnaga, kus festivali peetakse. Nii õppisid Viljandisse sõitnud osalejad siin kandle ja hiiu kandle mängimist. «Ilmselt on hiiu kannel harfi sugulaspill, sest neid valmistati ammu aega tagasi samasugusest materjalist,» lisas Hio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles