Linastub uus Eesti film

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Keti lõpp» tegeleb universaalsete ja ajakohaste teemadega humoorikas võtmes.
«Keti lõpp» tegeleb universaalsete ja ajakohaste teemadega humoorikas võtmes. Foto: Kaader filmist

​Centrumi kinos linastub Priit Pääsukese peenekoelise situatsioonikoomikaga vürtsitatud debüütmängufilm «Keti lõpp», mis põhineb Paavo Piigi auhinnatud näidendil.

Filmi tegevus hargneb linna serval asuvas burgerirestoranis Kett, mis toimib maailma minimudelina. Peategelane on ettekandja (Maiken Schmidt) – terane neiu, kes oma energiat ilmetusse kiirsöögikohta mattes on jõudnud elus surnud punkti. Üritades meelitada sellele tühjale uppuvale laevale natukenegi kliente, võitleb ta paratamatusega ega taha seda endale tunnistada. Kett on muutunud tema ebamugavaks mugavustsooniks.

Ühel sombusel hommikul saab ettekandja telefonikõne: Kett pannakse kinni ning see on tema viimane tööpäev. Üksteise järel hakkavad Ketti ilmuma viimase päeva kliendid. Keset lõputult kestvat kriisi hinges ja maailmas endi ümber on inimesed justkui mingi piirini viidud. Nad tulevad ja lähevad, igaüks omas mullis, mis Ketis plahvatab, ning ettekandja on selle kõige tunnistajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles