Viljandimaal sündis suviodrarekord

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savikotil toimetava Oilseeds Agro agronoom Tuuli Vaarak lõi tänavu suviodrarekordi.
Savikotil toimetava Oilseeds Agro agronoom Tuuli Vaarak lõi tänavu suviodrarekordi. Foto: Viljelusvõistlus

​Tänavusel Eesti viljelusvõistlusel purustati suviodrarekord: 8,2 tonni hektarilt sai Vastemõisa lähistelt Savikoti Agro põldudelt Oilseeds Agro agar agronoom Tuuli Vaarak. 

Alles eelmisel aastal vormistas Vaarak Eesti rukkirekordiks 10,4 tonni hektarilt. Senine suviodrarekord oli 8,1 tonni hektarilt ja selle püstitas 2014. aastal Erki Oidermaa. 

Tuuli Vaarak tunnistas, et ei olnud sellelt põllult rekordit lootnud. Tema oli peapanuse teinud hoopis rukkipõllule, aga juhtkond arvas, et võiks mõne põllu veel võistlusele esitada, ja nii ta läks. Rukkirekordist jäädi tänavu siiski ilma, sest Tartumaal sai Ahti Aruksaar 47 hektari suuruselt rukkipõllult, mille agrotehnikat ta juba eelmisel aastal selle mõttega oli hakanud sättima, 10,8 tonni hektarilt. Teise koha sai tänavu 10,7 tonniga hektarilt Tanel Tõrvand Jõgevamaalt ning Tuuli Vaaraku kolmandaks platseerunud tulemus oli 10,2 tonni hektarilt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles