Tuled õhtutaevas tekitasid imestust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegvõttega paigast nihkunud pildil on aimata valgusallika erksust. Teine võte välklambiga jättis objekti täpina nähtavale (pilt on mitu korda suurendatud).
Aegvõttega paigast nihkunud pildil on aimata valgusallika erksust. Teine võte välklambiga jättis objekti täpina nähtavale (pilt on mitu korda suurendatud). Foto: Erakogu

Viljandi piiril ringtee lähedal elav Urve nägi reede õhtul madalal pilvede all liikumas kaht punast tuld, mis ei meenutanud talle ühtegi tuntud objekti.

Viljandlanna märkas veidraid objekte kella poole kümne ja kümne vahel, kui juhuslikult aknast välja vaatas. Punaselt kumavad tuled plinkisid tema sõnul ka kollaselt ning oranžilt. Objektid liikusid Pärnu poole.

«Lennukitega ei saanud tegu olla, sest need olid lennukituledest tunduvalt suuremad ja liikusid samas pilvede all ehk seega mitte väga kõrgel,» lausus Urve. «Midagi polnud ka kuulda. Tõsi küll, mul olid aknad kinni.»

Kiirus ja trajektoor olid mõlemal objektil ühesugused. Urve ei osanud hinnata, kui kaua tuled paistsid. Tal oli aega võtta fotoaparaat, sellel seadeid muuta ja mitu pilti teha.
Paraku jäid käes hoitud aparaadis aegvõttel piltidele tulede asemel ebakorrapärased kõverad jutid. Ühel võttel, mis on tehtud välklambiga vastu akent, on üks ergas punane täpp siiski näha.

Lõpuks tuled kaugenesid ja kadusid. Urve oli kodus üksinda ja rääkis nähtusest hiljem teistele, et ehk oli veel keegi sama märganud. Paraku ei olnud tema tuttavad tulukesi näinud.

Anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke tõdes pilte vaadates, et nigela kvaliteediga fotodest ei saa midagi täpsemat järeldada.

«Huvitav on asjaolu, et järgmise päeva õhtul nähti Tallinna kohal umbes samasuguseid punaseid objekte,» lausus ta. «Ja paar nädalat tagasi vaatles telekanali TV3 operaator suure tõenäosusega UFO-fenomeni Jägala joa juures.»

Volke hindas, et kolm vaatlust lühikese aja jooksul eri paikades väärib tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles