Võistlesid valla laululapsed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Rusi
Kaja Rusi Foto: Leili Kuusk

Laupäeval oli Vastemõisa rahvamajas kolmas Suure-Jaani valla õpilaste lauluvõistlus «Nooruse laul». Viies vanuserühmas astus žürii ette 37 noort lauljat.

7-8-aastastest oli parim Anete Tomson, 9-10-aastastest Leelo Kukk, 11-12-aastastest Kaja Rusi, 13—15-aastastest Dolores Mäekivi ning 16-aastastest ja vanematest Kreete Mägi. Võistluse üldvõitjaks pärjati Kaja Rusi, kelle õpetaja on Age Einulo.
Publik valis oma lemmikuteks Georg Küttimaa ja Kreete Mägi.

Žürii tööd juhtis muusika- ja teatriakadeemia professor Mati-Johannes Palm, kes ütles, et on sageli hindajate hulka kuulunud, kuid seda klassikalise laulu võistlustel. Tema sõnul oli Vastemõisas huvitav jälgida esinejaid, alustades kõige noorematest, ja märgata ea kasvuga kaasnevat arengut.

Žürii koosseisu kuulusid veel Lahmuse kooli huvijuht Eda Saaremets, Tartu muusikakooli õpilane Signe Hansen ja koorilaulja Toomas Henk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles