Kesklinna pargid vahetasid nime

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba kuu aega ametlikult Sõbrapargi nime kandva haljasala servas seisis veel eilegi Lastepargi silt.
Juba kuu aega ametlikult Sõbrapargi nime kandva haljasala servas seisis veel eilegi Lastepargi silt. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Märtsi lõpust kannab kaks Viljandi kesklinna parki uut nime, kuid sildid parkide lähedal on seni välja vahetamata.

30. märtsi linnavolikogu istungil otsustati, et Liivi, Jakobsoni ja Lossi tänava vahelise haljas­ala nimeks saab senise Lastepargi asemel Sõbrapark.

«See on siis see, kus sõbrad saavad koos käia,» selgitas linnavolikogu esimees Tarmo Loodus istungil. Kolmandat korda volikogus arutusele tulnud küsimuses leiti, et Lastepark selle haljasala nimeks ei sobi.

Viljandi linnavolikogu majanduskomisjoni esimehe Tiit Jürmanni sõnul tingis nimevahetuse asjaolu, et selles pargis ei ole kunagi näha lapsi mängimas. «See on pehmelt öeldes joodikute park. Seal kogunevad mingid seltskonnad, kes tegelevad kes teab millega, ja lapsed seal ei mängi,» rääkis Jürmann.

Värviliste purskkaevude ja laste mänguväljakuga endine Kiigepark Uue tänava ja Maramaa puiestee nurgal on juba kuu aega olnud ametlikult Lastepark. Tiit Jürmanni ja Tarmo Looduse hinnangul on see nimi pargile parem, sest rahvasuus tuntakse seda juba ammu just Lastepargina. Haljasalale püstitatud mänguvahendid tõmbavad volikogu liikmete sõnul lapsi ligi ja ajaveetmist on seal põnnidele tunduvalt rohkem kui endises Lastepargis.

Ehkki nimemuutmisest on möödunud rohkem kui kuu, seisis veel eile Lossi ja Jakobsoni tänava ristmiku ääres silt, mis teatas, et seal on Lastepark.

Tiit Jürmann tõdes, et siltide vahetamata jätmine on kivi volikogu ja linnavalitsuse kapsaaeda, kuid ta lubas ametnikele võimalikult kiiresti vahetamise vajadusest rääkida. Jürmann avaldas lootust, et õige pea tähistavad parke uued sildid ja linnaelanikudki tunnevad neid just uute nimede kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles