Viljandi parkidesse puulehti kõdunema ei jäta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaste ilmade ja märgade olude tõttu saab sel sügisel lehti kokku puhuda vähestes kohtades. See foto on tehtud tänavu kevadel.
Vihmaste ilmade ja märgade olude tõttu saab sel sügisel lehti kokku puhuda vähestes kohtades. See foto on tehtud tänavu kevadel. Foto: Marko Saarm

Viljandi Linnahooldus ei kavatse vähemalt sel sügisel juhinduda teadlaste pakutud ideest jätta puulehed haljasaladele kõdunema. Lehtede kokkupuhumist segab aga vihm, mis ei lase mõnel pool isegi murule astuda.

Oktoobri algul vahendas ERR-i portaal Novaator teadlaste hinnangut, et puulehed tuleks jätta haljasaladele, sest nende äravedamine on majanduslikult kulukas ja loodusele kahjulik. Viljandi Linnahoolduse juhi Margus Suigusaare selgitust mööda on linnas vähemalt sel sügisel võetud vastu otsus, et lehed korjatakse kokku ning viiakse jäätmejaama.

«Oleme lehtede mahajätmise võimalust arutanud, aga tuleme selle juurde järgmise sügise hakul tagasi,» lisas Linnahoolduse juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles