Viies aastaaeg saabus Soomaale tänavu juba viiendat korda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputuse tegid Soomaa rahvuspargi paljudele külalistele tavapärasest erinevaks sügise punakuldne värvidemäng.
Uputuse tegid Soomaa rahvuspargi paljudele külalistele tavapärasest erinevaks sügise punakuldne värvidemäng. Foto: Marko Saarm

Üle nädala kestnud tihe vihmasadu tõi niigi sajusel sügisel Soomaale tänavuse suurima üleujutuse. Veetase ületas eelmised sügisesed ja suvised tipud. Seekordne üleujutus oli kõrgeim valimistejärgsel päeval, kui veetasemeks mõõdeti 2 meetrit 53 sentimeetrit. Pärast seda hakkas vesi tasahilju alanema ja eile õhtuks oli tase jõudnud 2 meetri 48 sentimeetrini.

Soomaa turismiarendaja Aivar Ruukeli sõnul on see tänavu viies üleujutus ehk viies aastaaeg, nagu seal kandis üleujutusi kutsutakse.

«Lugesime just kokku ja see on tõesti juba viies,» rääkis Ruukel. «Vahed on üsna väikesed, kolm nädalat tagasi näiteks oli praegu üleujutatud ala veel üsna tühi. Vesi tuli aga kergelt tagasi, sest jõe veetase on suhteliselt üleval.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles