Muusikahuviline traktorist täidab muuseume

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vissuvere aidale-muuseumile on ajaloohuviline muu hulgas annetanud ühe igavesti edeva tubakalõikamismasina.
Vissuvere aidale-muuseumile on ajaloohuviline muu hulgas annetanud ühe igavesti edeva tubakalõikamismasina. Foto: Üllar Priks / Sakala

​Suurem jagu seljataha jäänud tööaastatest on Kolga-Jaani mehel Toomas Veskil möödunud neljal rattal vurades. Tema südameasjaks on aga säilitada isa pärandatud vanavarakogu ja seda jõudumööda täiendada. Et isa lahkumise järel korteris elanud mehel ajalooga esemeid enam kusagil hoida polnud, said need üles seatud kahes kohalikus muuseumis.

Peatan auto kokkulepitud kohas Kolga-Jaani põhitänaval ning jään pisut nõutu pilguga ümbrust kompama. Teisel pool teed kõndimiskäru lükkav proua hõikab valjult: «Kas te otsite Veski Toomast?» Saanud jaatava vastuse, teatab ta käega suunda näidates: «Ta istub, näete, seal nurga taga põõsas!»

Leiangi pisikeses lehtlas õunavaagna kõrval raadiot kuulava pikka kasvu mehemüraka. Ta pistab mulle labida mõõtu tugeva haardega käe pihku ja juhatab mind siis tasasel sammul verandale. Tagasihoidliku inimesena alustab ta jutuajamist vabandades: «Ma nii vaevaliselt liigun praegu, tasakaalu ei ole. Nägemise ja mäluga on samuti kehvad lood ...» Põhjuseks tunnistab Veski kahte üleelatud infarkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles