Saksa pagar jagas rosinarohke taignakaku juures nippe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskuses õpetussõnu jaganud Hermann Hagemann hakkas oma isa ja vanaisa jälgedes pagariametit pidama juba 16-aastaselt.
Viljandi kutseõppekeskuses õpetussõnu jaganud Hermann Hagemann hakkas oma isa ja vanaisa jälgedes pagariametit pidama juba 16-aastaselt. Foto: Marko Saarm

​See, kuidas sakslasest pagar Hermann Hagemann kahe ja poole kilogrammisest rosinaid täis taignakakust mängleva kergusega 550-grammiseid pätsikesi lõikus, andis selgesti märku tema pikaajalisest kogemusest. 

Täiskohaga pagariametit pidas sakslane mitukümmend aastat. Juba tema vanaisa oli pagar ja isa samuti. Ent kuna tema lapsed pagariametit ei valinud, otsustas ta 56-aastaselt pensionile minna. Müüs pagariäri maha ja ehitas kena maja. Nüüd käib ta veel tuttavate juures turismitalus kokatööl abis ning on avastanud Eesti.

Pärmitaigna nipp

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles