Maastikurattasari avaldas järgmise aasta võistluskalendri

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. Mulgi rattamaraton sõidetakse 6. mail.
18. Mulgi rattamaraton sõidetakse 6. mail. Foto: Marko Saarm

Bosch Eesti maastikurattasarja 2018. aasta hooaja võistluskalendri järgi saavad rattasõbrad aprilli lõpust Eesti eri paigus mõõtu võtta seitsmel etapil. Võitjad selguvad 19. augustil sarja ühel raskeimal trassil Rõuges. Sarja teine osavõistlus peetakse 5. mail Viljandimaal 18. Mulgi rattamaratonina.

Sarja juhi Enno Eilo sõnul arvestavad võistluste korraldajad radu koostades varasemast veelgi enam noorsportlaste ja peredega. Tema sõnul jäävad noorte- ja matkasõitude distantsid vahemikku 15–20 kilomeetrit ning peaks spordiga alles alustanud ratturitele olema jõukohased proovikivid.

«Tõsisematele tegijatele on kolm suuremat väljakutset kindlasti Tallinna, Jõelähtme ja Rõuge maratonide XXL-sõidud. Lubame, et need saavad olema tõsiselt vinged. Jõelähtme etapil selguvad ka Eesti meistrid maastikurattamaratonis. Põhidistantside mõõduvõtud on meie sarjas poolesaja kilomeetri pikkused ning trassid keskmise raskusega, mis annavad nii hea koormuse kui toreda spordielamuse,» lubas sarja juht.

Osalejate soovil lisandub uuel hooajal Eilo kinnitusel N40-võistlusklass.

Maratonisari lõpeb eelmiste aastatega võrreldes peaaegu kuu aega varem.

Võistluskalender

  • 28. aprillil 4. Alutaguse rattamaraton
  • 6. mail 18. Mulgi rattamaraton
  • 19. mail 21. Tallinna rattamaraton
  • 9. juunil 12. Jõelähtme rattamaraton
  • 17. juunil 16. Rakvere rattamaraton
  • 15. juulil Škoda Laagri 18. Rakke rattamaraton
  • 19. augustil 20. Rõuge rattamaraton

Uuele hooajale registreerimine saab avalöögi 21. oktoobril Harjumaal Laagris traditsioonilisel Škoda rattalaadal, kus saab tutvuda rattasarja plaanidega ning soetada soodsalt spordivarustust. Laadal on esindatud enamik Eesti jalgrattamaailma ettevõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles