Hundid käisid otse peremehe akna all lambaid murdmas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Sandermati lambad möödunud suvel.
Marek Sandermati lambad möödunud suvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koos perega Soomaa serval Tohvril vanas talukohas elav ennekõike mustkunstnikuna tuntud Marek Sandermat sai tubli ehmatuse osaliseks, kui paari päeva eest murdis hundikari sõna tõsises mõttes otse akna all tema karjast lambaid.

"Neljapäeva õhtul olin just tulnud Järvamaalt, kell oli umbes 22.30, kui juhtusin aknast välja vaatama ning märkasin, et lambad jooksevad kuidagi imelikult," kirjeldas Sandermat. "Jäin jälgima, mis toimub, ja mida ma nägin: majast umbes 30 meetri kaugusel on susi ühel lambal kõrist kinni! Ihukarvad tõusid püsti. Tormasin aluspükste väel ukse juurde ja röökisin, nii nagu jõudsin. Hundid panid jooksu ja lasksid lamba lahti."

Õues ootasid peremeest verised ja surmani hirmunud lambad, kolm looma oli kadunud. Ketist lahti lastud koer jooksis jõe poole, Sandermat paugutas tühja õhupüssi ja jätkas karjumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles