Telepurki püütud pärimus alustas vägagi veenvalt

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pärimusmuusika on saanud kuumaks visiitkaardiks terves maailmas. Saatesarja «Pärimuzoon» otsa tegid lahti Meelika Hainsoo ja Lauri Õunapuu.
Eesti pärimusmuusika on saanud kuumaks visiitkaardiks terves maailmas. Saatesarja «Pärimuzoon» otsa tegid lahti Meelika Hainsoo ja Lauri Õunapuu. Foto: ERR

​Olgu muu ajaga kuidas on, aga vähemasti korra aastas haarab märkimisväärset osa Eestist rahvamuusikaepideemia. Juuli viimaseks nädalavahetuseks on kõigi pilgud, kõrvad ja soovitavalt ka füüsiline keha Viljandi pärimusmuusika festivalil ning pole vahet, kas oled pankur, punkar või president. 

Mis elu elab aga pärimusmuusika ülejäänud 361 päeval aastast ja kus pesitsevad sel ajal pärimusmuusikud? Mida nad teevad ja kus neid võib kohata?

ETV2 värske dokumentaalsari «Pärimuzoon» proovib sellele valgust heita. Kaheksa saate jooksul on plaanis vaatajate ette tuua inimesed, kes on otsustanud endast läbi lasta ja alal hoida muusika-, laulu- ja tantsupärimuse maailma. Esmaspäeval eetris olnud esimene pääsuke keskendus regilaulule tuntud muusikupaari Meelika Hainsoo ja Lauri Õunapuu ning noore koosluse Etnosfäär mõnevõrra erinevate, kuid samas siiski kattuvate prismade kaudu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles