Basseinidele otsib uut omanikku kohtutäitur

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena vajaks Uueveski basseinide juures puhastamist viimane tamm. Sinna on kogunenud hulk sillalaudu, mis on vette sattunud enamasti huligaanide käe läbi.
Esimesena vajaks Uueveski basseinide juures puhastamist viimane tamm. Sinna on kogunenud hulk sillalaudu, mis on vette sattunud enamasti huligaanide käe läbi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Uueveski basseinide tulevik paistab tumedates toonides: omanik on pankrotis ning puhkeala sundmüügis, kuid soovijaid sellele pole.

Puhkeala hoonestusõiguse omanik, osaühing Timpson Trading on pankrotis ning kohtutäitur on puhkeala oksjonile pannud. Esimene enampakkumine kukkus läbi, sest 38 347 euro suurust alghinda peeti liiga kõrgeks.

Tõenäoliselt juba mais korraldab kohtutäitur uue oksjoni. Võimalik, et siis küsitakse ostjalt hinda, mis jääb 25 000 ja 32 000 euro vahele, kuid omaniku leidmine võib ikkagi keeruliseks osutuda.

Eelmisel aastal puhkeala rendile võtnud Ivar Kommisaar kinnitas, et tema seda osta ei kavatse. Ettevõtja hinnangul teeb puhkekoha pidamise keeruliseks leping, millega Timpson Trading basseinide ümbruse enda valdusesse sai.

«1. mail peab koha avama ja seal peab kala müüma,» kirjeldas ta mõnda lepingu punkti. «Aga selleks oleks vaja teha suuri kulutusi.»

Kuus aastat tagasi ettevõtja Margus Timpsoni ja Viljandi linnavalitsuse vahel sõlmitud lepingu kohaselt peaks basseinide äärde rajatud puhkekeskus juba sel pühapäeval uksed avama. Seal tuleks pakkuda klientidele süüa ning basseinid ja selle ümbrus peaksid olema heas korras.

Eelmisel aastal tegi Kommisaar puhkekeskuse paariks nädalaks lahti ning sai selle ajaga enda sõnul väga suure kahjumi. Sealt edasi pole ta puhkekohas kohvikut pidanud, vaid on seda pidudeks välja rentinud.

Kommisaare selgitust mööda muudab majandamise raskeks asjaolu, et hoonetes pole korralikku kööki. «On vaid see koht, kus kunagi kala valmistati,» lausus ta.

Esialgu rentnikuna jätkav Kommisaar nentis, et kalakasvanduseks oleks vaja kogu ala aiaga piirata, kuid linn seda ei luba. Teisel juhul oleks vaja palgata valvurid, kuid see oleks jälle liiga kulukas.

Oma jutu järgi on Kommisaar puhkeala tänavu kevadel palju koristamas käinud. «Inimesed lõhuvad ja läbustavad siin metsikult,» tõdes ta.

Viimati korjas rentnik rämpsu kokku pühapäeval. «Prügikastid on olemas, aga inimesed viskavad õllepurke ja muud sodi, kuhu juhtub,» nentis ta.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul vajaksid basseinid remonti. «Sillad on mädanenud, basseinid korrast ära ja riietuskabiinid lagunenud,» loetles ta peamisi muresid.

Ivar Kommisaare kirjelduse kohaselt oleks kindlasti vaja parandada basseinidesse vett toov trass ning puhastada ujumiskohad. Selleks kuluks tema hinnangul vähemalt 65 000 eurot.

Linnal selleks vajalikku summat pole ning hiljutise kohtuotsuse kohaselt peaks hoopis linn Uueveski omanikult raha saama.

Alles hiljuti jõudis raekotta ringkonnakohtu otsus, mille järgi peab Timpson Trading maksma linnale 6391 eurot leppetrahvi selle eest, et jättis koha laokile. Margus Timpsonil on õigus see otsus riigikohtusse edasi kaevata. Suurt lootust raha saada linnal paraku pole, sest kohtu kaudu välja nõutud summa läheb pankrotipesasse ja Timpson Tradingu võlad ületavad tema varade suurust mitu korda.

Sellest, et kinnistu sundkorras linnale tagasi võtta, ei tule Triisa meelest samuti midagi välja. Kogu krunt on 15 aastat hoonestusõiguse lepinguga Timpson Tradingu käes ning pealegi on volikogu andnud ettevõttele loa selle lepingu alusel pangalt laenu võtta. Seega võib juhtuda, et koos kinnistuga saaks linn kaasa laenu tagasimaksmise kohustuse.

«Sakala» andmetel pakkus üks Harjumaal tegutsev ettevõte 2008. aastal Timpson Tradingule puhkeala eest 190 000 eurot, kuid omanik oli nõus müüma 287 000 euro eest. Nüüd on kohtutäituril keeruline ostjat leida isegi kümme korda väiksema hinna eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles