Oktoober on kitarrikuu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sibul on kirjutanud teoseid rock’n’roll’ist bluusini ning lüürilistest ballaadidest filmimuusikani.
Riho Sibul on kirjutanud teoseid rock’n’roll’ist bluusini ning lüürilistest ballaadidest filmimuusikani. Foto: Elmo Riig

​Kümnendat aastapäeva tähistav Viljandi kitarrifestival toob siia teiste hulgas Rocco DeLuca, kes on lava jaganud legendaarsete John Mayeri ja Taj Mahaliga ning musitseerinud koos Johnny Cashiga, ning Ameerika menuka džässkitarristi ja klahvpillimängija Kurt Rosenwinkeli. Esinejate sekka kuulub ka Grammy nominent Paul Galbraith.

Festivali avakontsert oli eile, tänase programmi avavad Eesti ja Läti noored kitarristid. Täna astub lavale ka kitarrist, laulja ja helilooja Riho Sibul, kelle lauljakarjäär sai alguse ansamblis Ultima Thule, milles ta on seniajani ühtlasi esikitarrist. Sibul on välja andnud kuus sooloalbumit.

«Minu jaoks on kõik festivalid olnud erilised, kuid kui vaadata numbrit, on hea ja samas ka uskumatu tunne, et juba nii palju on tehtud,» rääkis festivali kunstiline juht Ain Agan. «Ma broneerisin omal ajal aida saali kümneks festivaliks. Plaan oligi algusest peale, et tahaks kümme ära teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles