Autovargil käinud leedulased mõisteti vangi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile saatis kohus Viljandis, Tartus ja Tallinnas autovargil käinud viiest leedulasest neli vangi ning mõistis ühele tingimisi vangistuse.

29-aastasele Jonas Povilavičiusele, 28-aastasele Ado­mas Čepaitisele ja 39-aastasele Ričardas Kiškauskasele mõistis kohus nelja-aastase vangistuse, millest kohe tuleb kanda kaks aastat. Ülejäänud karistus mõisteti Povilavičiusele tingimisi viieaastase katseajaga ning Čepaitisele ja Kiškauskasele nelja-aastase katseajaga.

25-aastasele Gražvydas Petraševičiusele mõistis kohus kolmeaastase vangistuse, millest kohe tuleb tal kanda üks aasta ja kuus kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti kolmeaastase katseajaga.

30-aastasele Gediminas Gecevičiusele mõistis kohus kolme aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse nelja-aastase katseajaga. Eelvangistuses viibides on Gecevičius ära kandnud 10 kuu ja 24 päeva pikkuse vangistuse.

Süüdistatavad peavad kannatanute kasuks solidaarselt hüvitama tekitatud kahju üle 3700 euro. Menetluskulude katteks tuleb süüdistatavatel tasuda erinev summa, neist väikseim on üle 1600 ja suurim üle 3100 euro.

Neli süüdistatavat kuulusid 2009. aasta septembrist Leedus, Lätis ja Eestis tegutsevasse kuritegelikku ühendusse, mille eesmärk oli varastada Eestis kalleid Honda sõidukeid ja toimetada need müügiks Leetu.

2009. aasta septembris varastati kaks autot Tartus ja Viljandis. Mehed püüdsid Viljandis varastada ka kolmandat sõidukit, kuid see katse äpardus. Gecevičius aga tegi autot Leetu toimetades sellega Lätis avarii ning ta peeti kinni 11. septembril 2009.

2009. aasta novembris varastati veel kaks autot Tallinnas ja siis võttis politsei kõik grupeeringu liikmed kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles