Viljandimaa sõitjad tegid algust Lätis

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor autosportlane Janno Ligur alustas Lätis võistlushooaega hästi, saades Smiltene krossil teise koha.
Noor autosportlane Janno Ligur alustas Lätis võistlushooaega hästi, saades Smiltene krossil teise koha. Foto: Aivar Kaljusaar

Nädala eest tehti Smiltene Teperise autokrossi rajal algust Läti meistrivõistlustega. Kohalikele pakkus seal klassis 1600 konkurentsi valitsev Eesti noortemeister Janno Ligur ning kiirust ja masinat käis katsetamas ka Viljandimaa ainus bagikrossisõitja Kristjan Rajamäe.

Karksi-Nuia noormees Janno Ligur valmistas Smiltenes omamoodi üllatuse, kui suutis lõpetada klassi 1600 finaalis teisena. Bagisõitja Kristjan Rajamäel õnnestus võistlused võita. Tõsi küll, finaalsõidu viimasteks ringideks oli ta rajale jäänud üksi.

Eesmärk oli katsetada bagi

Bagikrossisõitjatel oli plaanis jagada Balti meistrivõistluste punkte, aga paraku jäi osavõtt kesiseks: viiest vajalikust osalejast oli kohal kolm.

Kristjan Rajamäe ütles, et teda Balti sarja punktid eriti ei huvitanudki, esmatähtis oli katsetada Euroopa meistrivõistluste etapi eel masinat.

Mullu oli Tääksi mees suuresti keskendunud võistlusauto arendamisele ning Smiltenes oli tal võimalik veenduda, kas pikalt väldanud töö on läinud soovitud rada pidi, ning leida bagil puudusi, mida saaks Euroopa tiitlivõistluste eel kõrvaldada. «Aega pole jäänud palju, võistlused on juba mai lõpul,» lausus Kristjan Rajamäe.

Ehkki tõsisest võidusõidust ei tulnud Smiltenes suurt midagi välja, jäi Kristjan Rajamäe päevaga igati rahule. «Saime kinnitust, et oleme teinud head tööd, ehkki käigukasti kallal on tarvis veel vaeva näha,» kõneles sõitja isa Karl Rajamäe. «Et tuli võistluse võit, on puhas boonus.»

Bagikrossi võitnud Kristjan Rajamäe oli õigupoolest kolmest osalejast ainus, kes nägi ruudulist finišilippu: lätlasest konkurent eemaldati finaalistardist valelähte tõttu ja eestlase Ivo Sultsi bagi ei pidanud lõpuni vastu.

Eelmisel aastal Eesti noorte autokrossi meistriks tulnud Janno Ligur alustas Smiltenes võistlusklassi 1600 tihedas konkurentsis kiirelt ning üllatas konkurente ja ennastki esimese eelsõidu kolmanda ajaga.

«Targalt ja julgelt sõites on võimalik kaugele jõuda,» kostis selle peale noormehe isa Jaanus Ligur.

Teises eelsõidus oli Ligur viies, jäädes parimale alla kõigest kaks sekundit. Finaalis sai ta valida stardipositsiooni viiendana. Seitse ringi väldanud võiduajamisega suutis ta selja taha jätta veel kolm konkurenti ning teenida Läti meistrivõistluste etapilt teise koha punktid.

Kavas kahe riigi võistlused

«Veidi uskumatugi,» kommenteeris Jaanus Ligur poja etteastet ning otsustas vormistada poisile Läti võistlejalitsentsi. «See ei tähenda, et me Eestis ei sõida. Lätis võistlemine muutub selle tõttu lihtsamaks: meie litsentsiga lõunanaabrite juures osaleda ei lubata, aga Eestis on sellega lubatud kaasa teha,» selgitas Jaanus Ligur.

Järgmise võistluse teeb Karksi valla autosportlane mai eelviimasel nädalavahetusel Laitses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles