Linna lisandus värvilisi maju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse komisjon hindas Paala järve naabruses Veere tänav 9 asuva maja kauneimaks pereelamuks.
Linnavalitsuse komisjon hindas Paala järve naabruses Veere tänav 9 asuva maja kauneimaks pereelamuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võistluses «Värvid linna!» väärisid seekord pea­preemia viie ja väiksema preemia kaheksa hoone peremehed, võitjate hulgas on mõni korteriühistu ning pärimusmuusika ait ja kohtumaja.


Seekordse parima pereelamu omanik Kuldar Allikalt ütles, et tal kulus kaks aastat oma Veere tänava maja ümberehitamiseks. Kivilahenduse oli pakkunud arhitekt Kairi Kirt-Ende ning maja ümbruse oli kujundanud uueks perenaine Helen Tähiste ise.



«Alles jätsime ainult ühe vana õunapuu ning selle juurde istutasime kirsi,» rääkis perenaine. Rohelist muru hakkasid ilmestama väiksed roosisaared ja rõduääri kaunistama pelargoonid.



Vanad majad said uue näo


Parima renoveeritud korterelamu nimetuse pälvis Jakobsoni tänav 26 maja, mis on ehitatud 1881. aastal. Põnevat maja märkas ja võttis taastamise enda kätte pealinnas tegutsev osaühing NN Arendus. Ettevõtja Enn Laansoo juuniori sõnul oli maja väljast õige räämas, kuid seest üllatavalt hästi säilinud.



Maja on saanud endale juba esimesed omanikud.



Preemia tänuga tagasi


Peapreemiat väärib ka äsja rekonstrueeritud Pikk tänav 33 maja, mis paikneb Viljandi järve kõrgel kaldanõlval. Selle omanikud Janek Kalvi, Sander Sulg, Peep Must ja Villu Maamägi kirjutasid linnapeale avalduse rahast loobumise kohta.



«Leiame, et kogu Pikk tänav, paiknedes lossimägede vahetus läheduses, on osa teda ümbritsevast loodus- ja kultuurikeskkonnast ning vajab säilitamist ja korrastamist,» on öeldud avalduses. Nad soovivad, et linn kasutaks toetust ajalooliselt kujunenud eripära säilitamiseks ja Pika tänava asjatundlikuks korrastamiseks.



«Värvid linna!» võistluse algataja ja peakorraldaja, linnadisainer Malle Londoni sõnul on nende kaheksa aasta vältel, mis võistlus on kestnud, Viljandi palju ilusamaks muutunud.



VÕITJAD
Viljandi linnavalitsus premeerib võistluse «Värvid linna!» võitjaid.

• Peapreemia 5000 krooni saavad Pikk tänav 33 kui parim restaureeritud korterelamu vanalinna muinsuskaitsealal; Valuoja puiestee 15-b kui parim korrastatud korruselamu; Veere tänav 9 kui parim pereelamu; Jakobsoni tänav 26 kui parim renoveeritud korterelamu ja pärimusmuusika aida hoone.


• 3000-kroonise preemia on pälvinud korteriühistud Kauge tänav 34/36 ja Valuoja puiestee 24, Vase tänav 7, Lõuna tänav 9, Kalevi tänav 31, Kirsi põik 3, Valuoja puiestee 7 ja kohtuhoone Posti tänav 22.


Allikas: Viljandi linnavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles