Saksa politsei tabas kahtlustatava tänu kohalikele elanikele

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel. Foto: Elmo Riig / Politsei / Montaaž

Pärast seda kui Saksa politsei oli kolmapäeval tabanud Brandenburgi liidumaal ühe Viljandi taksojuhi mõrvas kahtlustatava, korraldas sealne politsei ligi 20 tundi kestnud operatsiooni, et tabada ka teine mees.

Kui kolmapäeval kella 23 ajal said Saksa politseinikud 20 000 elanikuga Gubeni linnas kätte 29-aastase Viktor Kabanovi, kes üritas ärandada ühe BMW-d. Samas märkasid politseinikud ka 24-aastast Andrei Karanetsi, kellel aga õnnestus põgeneda.

Uudisteportaali Niederlausitz-Aktuell teatel alustas politsei kohe intensiivseid otsinguid, et ka Karanets vahi alla võtta.

Politsei informeeris ja hoiatas meedia kaudu elanikke ning hakkas saama olulisi vihjeid Viljandi taksojuhile Jüri Heinsoole kuulnud Škoda Superbi kohta, millega tapmises kahlustatavad olid Viljandist enam kui 1800 kilomeetri kaugusele Gubenisse jõudnud.

Üks selline vihje juhatas politseinikud neljapäeval kell 17.15 ühe Gubenis asuva kaubaduskeskuse parklasse, kus kohalik elanik oli sinist Škodat märganud. Kohaletõtanud korrakaitsjad leidsid auto ja märkasid selle läheduses jala kõndivat Karanetsi. Mees võeti kinni ja viidi Gubenist 40 kilomeetri kaugusel asuvasse Cottbusi vanglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles