Pärimusmuusikud jagavad täna kulpe ja kutsuvad homme matkale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal tehti muusikaline matk ümber järve, tänavu matkatakse linnas.
Eelmisel aastal tehti muusikaline matk ümber järve, tänavu matkatakse linnas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärimusmuusika keskuse kaks päeva kestev sügisfestival Lõikuspidu algab täna «Etnokulp 2017» auhinnatseremooniaga ning homme hommikul kutsuvad muusikud rahvast ühisele matkale mööda Viljandi avastamata radu.

Auhinnatseremoonia hakkab pärimusmuusika aidas pihta kell 20. Enim nominatsioone andis žürii ansamblitele Curly Strings, Trad.Attack! ja Rüüt. Keda on rahvas oma lemmikuks hääletanud ja kes üllatab, selgub tseremoonial, millest ETV2 teeb otseülekande.

Eesti pärimusmuusika keskuse produtsent Merike Paberits peab Lõikuspidu pärimusmuusiku mihklipäevaks, kus muhedalt üheskoos töösuvele ja -aastale järele mõeldakse, töö vilju nopitakse ning saavutusi tähistatakse. Kahepäevane festival saab tänavu teoks juba 15. korda.

Homme algab päev juba kell 11, kui muusik Kulno Malva kutsub kõiki taas muusikalisele matkale. Kui mullu tehti ring ümber järve, siis seekord linnast välja ei minda ning avastatakse väikseid radu. Matk algab aida eest ja kestab kuni kolm tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles