Saksamaa politsei tabas taksojuhi arvatava tapja

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel. Foto: Elmo Riig / Politsei / Montaaž

Kolmapäeva hilisõhtul pidasid Saksamaa politseinikud kinni 29-aastase Viktor Kabanovi, keda kahtlustatakse Viljandi taksojuhi Jüri Heinsoo mõrvas.

Kabanov tabati Brandenburgi liidumaal Gubenis, mis asub otse Poola piiri ääres.
Sealse politsei juhtimiskeskuse ülem Mathias Schaele ütles, et Kabanov saadi kätte kella 23 paiku, kui ta üritas varastada sõiduautot BMW.

24-aastast Andrei Karanetsi, keda samuti taksojuhi tapmises kahtlustatakse, ei läinud korda tabada.

«Politseinikud nägid teda, kuid tal õnnestus põgeneda,» nentis Schaele.
Seda, kas ka Kabanov üritas ära joosta või vastu hakata, ei osanud ta öelda.

Väljaandmine võib viibida

Riigiprokurör Eve Olesk rääkis BNS-ile, et Eesti ametivõimud esitavad lähiajal Saksamaale vahistamismääruse, mille alusel hakkab Saksamaa menetlema kahtlusaluse Eestile loovutamist.

«Kuna on teada, et isik sooritas ka Saksamaal süüteo, on võimalik, et Saksa ametivõimud menetlevad esmalt selle juhtumi lõpuni,» lausus Olesk.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et mõlemad mehed olid kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Jätkub info vahetamine teiste riikide korrakaitsejõududega, et leida kadunud takso ja teha kindlaks Karanetsi asukoht.

Politsei kahtlustuste kohaselt istusid Viktor Kabanov ja Andrei Karanets pühapäeval kella 21 paiku Viljandi bussijaama parklas taksosse Škoda Superb ja tapsid hiljem selle juhi Jüri Heinsoo, lüües teda nüri esemega vastu pead ja keha. Surnukeha leiti ööpäev hiljem Ekseko vanast lägatiigist.

Heinsoo kadumise õhtul kella üheteistkümne paiku võeti tema taksoga Favora tanklast suur kogus kütust ja jäeti selle eest tasumata. Pärast seda pole registreerimisnumbrit 548 MDL kandva Škoda Superbi kohta teavet tulnud.

Pika registriga kurjategijad

Mõlemad tapmises kahtlustatavad on korduvalt kriminaalkorras karistatud. Viktor Kabanov vabanes alles hiljuti Soome vanglast, kus ta kandis karistust ühe Helsingi kullaäri röövimise eest. 2007. aastal istus ta seitse kuud Eesti vanglas, sest oli kivi ja kirvega rünnanud tööl olevaid Viljandi politseinikke.

Andrei Karanets on pidanud korduvalt kohtu ees seisma varguste, peksmiste ja arve tasumata jätmise pärast. Teda on karistatud tingimisi vangistuste ning rahatrahvidega, kuid vangis pole ta olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles