Kaitsepolitsei saab korruptsiooni uurimiseks lisaõigusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kavatseb eile heakskiidu saanud tegevusprogrammi järgi laiendada korruptsioonikuritegusid uuriva kaitsepolitsei õigusi.

Valitsuse värskesse tegevusprogrammi on kirja pandud, et kaitsepolitsei uurimisõigus peab laienema kõigile korruptsioonijuhtudele, mis ohustavad Eesti Vabariigi julgeolekut.

Justiitsminister Kristen Michal ja siseminister Ken-Marti Vaher koostavad tänavu kolmandaks kvartaliks analüüsi ja esitavad kaitsepolitsei uurimisõiguse suurendamiseks ühised ettepanekud.

Praegu on kaitsepolitsei pädevuses riigiasutuste ning kuue suurema, Tallinna, Tartu, Pärnu, Narva, Kohtla-Järve ja Jõhvi omavalitsuse korruptsiooni uurimine. Kaitsepolitsei sai aastate eest selleks õiguse, sest neil linnadel on teiste omast suurem eelarve.

Samuti tahab valitsus võtta vastu uue korruptsioonivastase seaduse, mis muu hulgas täpsustab ametiisikute mõistet ja muudab majandushuvide deklareerimise sisuliseks ja elektrooniliseks.

Majandushuvide deklaratsioonide elektrooniline register rakendub tegevuskava järgi 2013. aasta neljandas kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles