Harri Juhani Aaltonen: linnapea peaks linnas jalutama ja inimesed julgema temaga juttu ajada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aja eest edukalt esimese Eesti kodakondsuseksami sooritanud Harri Juhani Aaltonen (vasakul) tunneb ennast oma sõnul juba rohkem eestlase kui soomlasena, sest on Eestiga seotud olnud üle poole elust. Võrreldes IRL-i linnapeakandidaadi ja teda intervjueerinud Sakala peatoimetaja Hans Väre riietust, peaks samas selge olema, et üks neist on pärit märksa kaugemalt põhjast.
Kuu aja eest edukalt esimese Eesti kodakondsuseksami sooritanud Harri Juhani Aaltonen (vasakul) tunneb ennast oma sõnul juba rohkem eestlase kui soomlasena, sest on Eestiga seotud olnud üle poole elust. Võrreldes IRL-i linnapeakandidaadi ja teda intervjueerinud Sakala peatoimetaja Hans Väre riietust, peaks samas selge olema, et üks neist on pärit märksa kaugemalt põhjast. Foto: Marko Saarm

Oktoober on alanud, lehed langevad ja väljas on seitse kraadi sooja. Et Isamaa ja Res Publica Liidu Viljandi linnapea kandidaat Harri Juhani Aaltonen soovis intervjuud anda pubi Tegelaste Tuba terrassil, lähen kohtumispaika jope, salli ja mütsiga. Aaltonen ootab mind särgiväel ja kinnitab ka pärast tunniajalist usutlust, et külm tal ei ole. Kohe näha, et põhja poolt tulnud mees.

Harri Juhani Aaltonen, kui me intervjuud kokku leppisime, palusin välja pakkuda koha, mis oleks teile iseloomulik. Pakkusite Tegelaste Toa. Kas te ei karda, et teist jääb selle põhjal õllelembese inimese mulje?

Aga ma olen ju õllelembene inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles