Tehnoloogia arendaja tõttab appi droonide ja kodupakiautomaatidega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveron on droonitehnoloogiat pikalt arendanud ja ootab nüüd seadust, mis selle kasutamist reguleerib. Fotol ettevõtte juht Arno Kütt.
Cleveron on droonitehnoloogiat pikalt arendanud ja ootab nüüd seadust, mis selle kasutamist reguleerib. Fotol ettevõtte juht Arno Kütt. Foto: Elmo Riig

Viimastel päevadel on Viljandi ettevõte Cleveron andnud ainest rääkida nii kodupakiautomaatidest, Hispaania tekstiilikontsernist Inditex kui ka Euroopa digitaalvaldkonna tippkohtumisest Tallinnas. 

«Meie robotid olid Tallinnas väljas ja huvi oli suur,» tähendas Cleveroni juht Arno Kütt. Need seisid tema sõnul ajakirjanike alal ja neist sai kingituseks akupankasid. 

Samas oli väljas droon, mis viitas asjaolule, et droonkulleri varianti pikalt arendanud ettevõte ootab selles vallas uusi tuuli. «Me ootame regulatsioone Euroopast. On kuulda, et 2019. aastaks midagi lubatakse, aga täpsemalt ei tea,» ütles Kütt. Ettevõtte kodulehel on ta seda teemat kommenteerinud sõnadega, et tehnoloogia on valmis, kuid pole veel seda kasutada lubavaid õigusakte. See muudatus on ta sõnul poliitikute teha ning selleks, et Euroopa oleks digitaalse innovatsiooni juht, tuleks uute tehnoloogiate legaliseerimisele kiirust lisada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles