Pensionärid said külma ilma trotsides kokku

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummikulennutamine algas protokollija laua juurest, kus tuli oma nimi kirja panna.
Kummikulennutamine algas protokollija laua juurest, kus tuli oma nimi kirja panna. Foto: Marko Saarm

​«Olen ümber staadioni käinud küll, mulle aitab,» ütles 90-aastane veteransportlane Hilja Bakhoff eile  linnastaadionil peetud eakate päeval. Kõndimise asemel istus ta tribüünil ja ajas vana klassiõega juttu.

Omal ajal koos Tääksi koolis käinud Hilja Bakhoff ja Helju Lehesmets ütlesid, et tihti nad ei trehva, sest elavad teineteisest kaugel. Abja-Paluojalt Viljandisse eakate päevale tulnud Lehesmets teatas kohe, et tema kooliõde on kõva sportlane.

Veel sel suvel näitas Bakhoff, mis puust ta tehtud on: augusti alguses Taanis peetud kergejõustikuveteranide tiitlivõistlustel võitis ta N-90 klassis, kus ta oli ainuke võistleja, kuldmedali raskus-, ketta- ja vasaraheites ning heitealade mitmevõistluses. Viljandlanna püstitas ka kaks maailmarekordit: 8.08 raskusheites ja 18.21 vasaraheites. Viimast jõudis enne suve lõppu parandadagi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles