Valitsus pakub tasuta sõitu (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Sanop (kollases) kasutab maakonnaliinibussi, et saada Viljandist oma suvekoju Võrtsjärve ääres.
Matti Sanop (kollases) kasutab maakonnaliinibussi, et saada Viljandist oma suvekoju Võrtsjärve ääres. Foto: Sigrid Koorep

Tuleva aasta juulist on maakonnaliinibussides oodata tasuta sõidu õigust.

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Mihkel Loide täpsustas, et tasuta sõidu õigus hakkab kehtima avaliku teenindamise lepingute alusel töötavatel maakonnaliinidel ja neil liinidel, mis ületavad maakonna piiri. Sinna alla ei kuulu kommertsliinide, näiteks Taisto ja Sebe bussid, samuti rongid. Kui linnas on avaliku teenindamise lepingu alusel töötav bussifirma nagu Atko Viljandis, kuulub ka see sinna alla. 

Eile linnaliinibusside graafikut uurinud pensionieas tallinlane Mare Teearu tähendas, et tasuta sõit oleks tore võimalus.  «Mõtlen, et miks mina ei võiks sõita, kui oma sünnilinnas käin,» lausus ta ja jätkas, et käib maakodus Raassillas igal nädalavahetusel. Nii palju, kui ta on näinud, oleks tasuta sõit hea ka maainimestele. «See elu on nii kulukas ja oleks veidikenegi kokkuhoidu,» tähendas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles