Kahe maakooli noored kohtusid suurel staadionil

, Kolga-Jaani põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani ja Paistu kooli Viljandi staadionil peetud ühisel spordipäeval osales 140 õpilast. Pildil demonstreerib Kolga-Jaani poistele oma palliviskeoskust Kenneth Salme Paistu koolist.
Kolga-Jaani ja Paistu kooli Viljandi staadionil peetud ühisel spordipäeval osales 140 õpilast. Pildil demonstreerib Kolga-Jaani poistele oma palliviskeoskust Kenneth Salme Paistu koolist. Foto: Teet Meerits

Koolispordiliit korraldab küll maakondlikke kergejõustikuvõistlusi, kuid nendel kõik õpilased osaleda ei saa. Seepärast peeti 18. septembril Viljandi linnastaadionil Kolga-Jaani põhikooli ja Paistu kooli ühine spordipäev.

Meie eesmärk ei olnud välja selgitada, kumma kooli õpilased on sportlikumad, vaid pakkuda kõikidele õpilastele liikumis- ja sportimisvõimalusi tavapärasest erinevas keskkonnas ning anda linnast kaugemal elavatele ja õppivatele lastele võimalus sportida suurel staadionil. Nii mõnigi viibis ja võistles sedavõrd suurel staadionil päris esimest korda.

Hoolimata sellest, et päev oli vihmane ja tuuline, võttis omavahel mõõtu 140 õpilast. Üks peamisi ajendeid ühine spordipäev korraldada oli see, et Paistu ja Kolga-Jaani koolis õpib täpselt ühepalju lapsi. Väikekooli spordipäeval tekib sageli olukord, et omavahelised jõuvahekorrad on selged ja kaob üks võistluste oluline komponent – võistlusärevus. Kahe kooli ühisel mõõduvõtul oli võistlusärevust ja -tahet palju. Kõiki ergutati ning kindlasti andis see paljudele indu juurde ka üha tihenevas vihmas lõpuni võistelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles