Vanad karussellid tegid uutele ruumi

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aega veel ja aastakümneid Viljandi järve ääres keerelnud karussellide asemel on laste käsutuses tänapäevased atraktsioonid.
Kuu aega veel ja aastakümneid Viljandi järve ääres keerelnud karussellide asemel on laste käsutuses tänapäevased atraktsioonid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal algasid Viljandi järve rannas ettevalmistused, et mai lõpul saaksid lapsed lõbutseda ühel Eesti moodsamal ja võimalusterikkamal mänguväljakul.

Veel eilseni olid mänguväljaku detailide tarnija Fixman Eesti ja linnavalitsuse esindajad pisut mures, kas järveäärne pinnas on suurte atraktsioonide vundamendi jaoks piisavalt kõva. Proovikaevamised näitasid siiski, et püdela turbakihi peal on vähemalt meetri jagu kindlat maad.

Koos Soome Lappset Groupi ja osaühinguga Resteh eduka ühispakkumise teinud osaühingu Fixman Eesti juhatuse liikme Priit Aigro hinnangul pakub Viljandisse kerkiv mänguväljak tänavu Eestisse ehitatavatest kõige mitmekesisemat tegevust.

«Kui see valmis on, saab Viljandi endale väga sisuka puhkeala,» lubas Aigro.

Mänguplats jaotub kolmeks tsooniks: alla 6-aastastele, 7—13-aastastele ning 14-aastastele ja vanematele. Seetõttu leiavad seal koha väga erinevad atraktsioonid. Randa paigaldatakse mitut sorti kiikesid, rippkarussell, liumäed ning kõikvõimalikke ronilaid, näiteks võrkpüramiid ja Tarzani rada. Suuremad saavad kasutada köitega spordi- ja fitnessikeskust ning tervisespordiseadmeid.

«Üle 14 aasta vanustele mõeldud osa on pigem sportlik kui mänguline,» tutvustas Aigro.
Ehitus- ja paigaldustööd algavad rannas 2. mail, kuid vanad karussellid, kiiged ja riietuskabiinid on sealt juba minema veetud.

Linna majandusameti peaspetsialist Priit Vihuri kinnitas, et neid ei viida prügimäele, vaid tehakse korda ja võetakse linnas uuesti kasutusele. Näiteks üks riietuskabiin pannakse üles Paala järve randa, kaks kiike, mis paigaldati  Viljandi järve äärde alles mullu, värvitakse aga üle ja tuuakse sinna tagasi.

Mänguväljaku atraktsioonid lähevad linnale maksma 95 877.60 eurot. Sellele lisandub umbes 25 500 euro suurune väljaminek 40-sentimeetrise liivakihi ja puidust jalgteede tarvis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles