Aprilli lõpu soojalaine rõõmustas päevitajaid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas võtta kevadet? Kaunilt kaardub paitava päikese poole joogaõpetaja Ly Tolberg, asiste meeste kombel passivad Aivo Saar, Sander Pihlak ja Meelis Salumaa. Andunuid päevitajaid jagus eile Viljandi järve äärde üksikuid.
Kuidas võtta kevadet? Kaunilt kaardub paitava päikese poole joogaõpetaja Ly Tolberg, asiste meeste kombel passivad Aivo Saar, Sander Pihlak ja Meelis Salumaa. Andunuid päevitajaid jagus eile Viljandi järve äärde üksikuid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevadleitsak meelitas Viljandi randa esimesed päevitajad, kuid lähipäevil muutub ilm taas jahedamaks ja võib tulla vihmagi.

Selle aasta seni kõige soojem päev sattus esialgseil andmeil üleeilsele, kui Viljandi ilmajaam mõõtis vilus 22,2 kraadi ja Võru ilmajaam pani Eesti tipuna kirja 22,5 kraadi.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmavaatluste osakonna juhataja kohusetäitja Külli Loodla ütles, et kakskümmend pügalat või rohkem fikseeris kümme ilmajaama 26-st.

Eilne päev näis algavat jahedamalt, kuid hiljem õhutemperatuuri maksimum kerkis. Kella neljaks oli kõige palavam olnud Valgas: täpselt 22 kraadi. Viljandis jõudis õhk soojeneda 20,7 kraadini. Üle kahekümne soojapügala pani selleks ajaks kirja viis ilmajaama.

Viljandi järve ääres nautis eile pärast keskpäeva päikest viis inimest. Tallinnas elavad ning Nõmme spordikeskuses töötavad Maris Tamm ja Silvar Rückenberg ütlesid, et on rannas olnud poolteist tundi ja umbes sama palju veedavad veel.

«Ilmateate järgi pidi täna viimane soe päev olema — tuleb seda ära kasutada,» nentis mees.

Mõlemad olid rannas sel kevadel esimest korda. Vett ei olnud kumbki veel katsunud, kuid lehemeeste palvel astusid nad korraks järve. «Hea karastav, aga ikkagi jahe,» hindasid nad.

Ehkki Tallinnast tulnud, polnud paar siiski huupi Viljandisse puhkama sattunud. Sünnilt Viljandi tüdruk Maris ütles, et Viljandis on hea kodune olla. Lääne-Virumaalt pärit Silvar kiitis Viljandi randa, mis on hoopis parem paik kui näiteks Tartus Emajõe plaaž, Anne kanali äärest rääkimata.

Marisel ja Silvaril polnud võimalik suvel puhkust küsida ja nõnda otsustasid nad aja kaheks nädalaks maha võtta kevadel. «Ilmaga vedas, puhkus algas just sel nädalal,» lisas Maris.

Kella nelja paiku pärastlõunal oli rannas paar päevitajat, jalutajaid ja hetkeks peatujaid mõni rohkem.

Kaldaäärsele platvormile oli harjutama tulnud joogaõpetaja Ly Tolberg. «Siin on mõnus: tuul, päike ja vähe rahvast,» lausus ta.

Mõnda aega tuli tal siiski ka publikuga leppida — äärmuslikult painduvast naisest ei saanud mööda vaadata kolm noormeest, kes end tema lähedale seadsid.

Rannavalve

Rannavalve töötab Viljandis 1. juunist 31. augustini.
• Viljandi järve ääres on siis iga päev kella 9—24 üks rannavalvur, kuid kella 11—19 on lisaks valves ka teine.
• Paala järve ääres on iga päev kella 11—19 ametis üks rannavalvur.
• Rannavalveteenust osutab osaühing Articard, kes saab linnalt selle eest 15 339 eurot.
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles