Hundid kannavad rõõmu väikestesse paikadesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikali «Libahunt» koreograaf Vahur Agar õpetas Viljandi tantsupäeval huvilistele tänavatantse.
Muusikali «Libahunt» koreograaf Vahur Agar õpetas Viljandi tantsupäeval huvilistele tänavatantse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nuku- ja noorsooteatrist võib ju etenduste ajal lõrinat ja urisemist kosta, kuid muul ajal on seal vaikne. Hiljuti esietendunud muusikali «Libahunt» tantsijad ja koreograafid on pealinnast välja tulnud, et väiksemates kohtades tantsutarkust jagada.

Kaheksaliikmeline trupp, kuhu kuulub tantsijaid, treenereid ja koreograafe, on käinud mitmes Eesti linnas. Viljandis korraldas ta 11. aprillil kõigile huvilistele tantsupäeva. Selle põhimõte oli lihtne: algul oli trenn tantsukoolide õpilastele ja siis niisama huvilistele.

«Libahundi» tantsutiimi koordinaatori Angelika Kušanova sõnul oli osalejaid ebaõnnestunud ajavaliku tõttu vähe, kuid kõik kohaletulnud jäid üritusega väga rahule.
«Avatud tantsutundides oli osalejaid kümmekond, aga tantsukoolide trennides oli meiega ligi kakskümmend inimest ja üritus oli väga mõnus,» rääkis Kušanova, kes õpib Viljandi kultuuriakadeemias tantsuõpetajaks.

Tantsupäevade ajal õpetab ta džäss- ja show-tantsu ning on oma sõnul sina peal ka balletiga. Teised trupiliikmed juhendavad tänavatantsu, house’i, dancehall’i, breiktantsu, hiphopi ja krumpingu õpituba.

Graafik on tihe

Noored hundid on samasuguseid tantsupäevi korraldanud juba märtsi algusest, õpetades eri tantsustiile Rakveres. Nad on olnud Pärnus ja Tartus ning suurematel saartel, järgmisena suunduvad nad Põltsamaale.

«Ilmselt läheme peagi ka Ida-Virumaale, sest seal on selliseid üritusi väga harva,» rääkis Angelika Kušanova. «Me teeme oma plaane jooksvalt. Kui kuuleme, et kuskil on tantsunäljas inimesi, siis sinna lähemegi!»

Pealinna üritust ei planeerita, sest sealsetel noortel on niigi palju ajaveetmisvõimalusi.
Seni on tantsupäevad aset leidnud üsna korrapäratult. Meeskonna liikmetel on raske teiste tegemiste, kooli ja «Libahundi» etenduste kõrvalt kõigile sobivat aega leida, aga tantsimas käiakse ikka koos. Vaba päev kasutatakse kohe järjekordseks tantsupäevaks ja nii on graafik üsna tihe.

Otsivad Euroopast kogemusi

Koreograaf Vahur Agar, kes Viljandi tantsupäeval õpetas tänavatantse, selgitas, et trupp tahab anda inimestele inspiratsiooni, motivatsiooni ja oskusi ning jagada head energiat. «Vähesed teevad seda,» lausus ta.

«Libahundi» lavalist liikumist seadnud noormehele pakuvad suurimat rahuldust õpitubades osalevate inimeste hea tuju ja lai naeratus. «Igal pool on väga palju toredaid inimesi,» sõnas ta.

«Libahundi» tantsutiimina tuntud kollektiiv sai kokku jaanuaris, mil kõik kaheksa asusid tööle nuku- ja noorsooteatri muusikaliga. Hooaeg saab küll paari nädala pärast läbi, kuid nad plaanivad koostööd jätkata.

Juunis korraldatakse tantsupäevadel osalenud noortele laager ja juulis plaanib trupp Euroopasse sõita, et end seal täiendada.

«Lähme külla eri tantsustuudiotesse, osaleme õpitubades ja arendame ennast. Tagasi koju tulles saame kõike õpitut jälle edasi õpetada,» rääkis Vahur Agar. Nii tema kui Angelika Kušanova sõnul on nende eesmärk ikka võimalikult palju tantsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles