Meeskond piidleb vargsi medalit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Perkmann
Kert Perkmann Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti võistkondlike lauatennise meistrivõistluste esimene mängupäev andis Viljandi klubi kõrgliiga esindusele Sakala/Kinema kolm võitu ja ühe kaotuse ning ta jätkab põhiturniiri tabeli teise koha jagamisega.


Läinud laupäeval kogunesid kõik tänavustel tiitlivõistlustel kaasa tegevad võistkonnad Viljandisse. Neljas meeste ja ühes naiste liigas teeb kaasa ühtekokku poolsada esindust, neist naiskondi on kümme ja meeskondi nelikümmend.



Viljandi lauatenniseklubi Sakala on eri liigades esindatud kolme võistkonnaga ning kaks esindust on välja pannud Suure-Jaani spordiklubi Lehola 2005.



Ei saanud ässadega jutule


Publiku suurimat tähelepanu nautivas meeste kõrgliigas teeb kaasa kaheksa võistkonda, nende seas mullu tiitlivõistlused neljandana lõpetanud Viljandi LTK Sakala / Kinema.



Viljandi esindusmeeskonnas mängivad sel hooajal Oleg Kartuzov, Raini Tsäko, Jaanus Allikoja, Taivo Lember ja Kert Perkmann.



Võistkonna treener Peeter Allikoja tunnistas tiitlivõistluste eel, et soov Sakala/Kinema koosseisu mõne tugeva võõrmängijaga tugevdada ei täitunud.



«Pidasime läbirääkimisi mitme mehega, aga kahjuks tulemuseta. Ometi tegime Eesti oludes päris arvestatavad pakkumised,» rääkis ta.


Sakala/Kinema tänavune peamine ülesanne on Allikoja sõnul põhiturniir kuue seas lõpetada.



«Pääsemine kuue sekka säästaks meid üleminekumängudest. Samas pole õnnestumise korral võimatu ka nelja sekka ja miks mitte medalilegi jõuda,» kõneles ta. «Hellitada aga lootust kolmandast kohast kõrgemale tõusta oleks juba liiga optimistlik.»



Korralik algus


Sakala/Kinema alustas tiitlivõistlusi 4:1 võiduga Rakvere Pinxi üle, sai aga seejärel 3:4 lüüa Narva Paemurru spordikoolilt.



«Narva pakkus meile võitu suisa kandikul, paraku ei osanud me pakutut vastu võtta,» nentis Peeter Allikoja, vihjates matši kahele kohtumisele, milles 2:0 eduseis 2:3 kaotuseks muutus.



Kahes järgmises vastasseisus alistas Sakala/Kinema kõrgliiga uustulnuka Koeru spordiklubi ja Haapsalu lauatenniseklubi.



Matšis Haapsaluga sai otsustavaks Jaanus Allikoja ja tugeva leedulase Manfredas Udra kohtumine, mille viljandlane 3:2 enda kasuks pööras, tagades sellega võistkonnale napi võidu.



Meistrivõistluste esimese mängupäeva järel jagab Sakala/Kinema võistkondade Tallinna Kalev / Linnatakso ja Narva Paemurru teist kohta. Ainsana suutis avapäeval kaotusi vältida mullune pronksi omanik Maardu klubi.



«Kokkuvõttes võib Viljandi meeskonna esimese nelja mänguga rahule jääda, ent arenguruumi on meil küllaga, eelkõige paarismängus,» lausus Peeter Allikoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles