Sõnumid tõmbavad laste pilgu telefonilt teele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna kooli V-b klassi lapsed kirjutasid kooli ümbrusesse vöötradade juurde sõnumeid, mis tuletavad meelde, et enne tee ületamist peab veenduma ohutuses.
Kesklinna kooli V-b klassi lapsed kirjutasid kooli ümbrusesse vöötradade juurde sõnumeid, mis tuletavad meelde, et enne tee ületamist peab veenduma ohutuses. Foto: Alard Tallo

​Kui kaks poissi eile ennelõunal naerdes üle Jakobsoni tänava lippasid, jäid neil ilmselt märkamata paarisaja meetri kaugusel vöötraja ette kirjutatud sõnad «PEATU, VAATA, VEENDU». 

Selle ja veel neli samasugust sõnumit värvisid Viljandi Kesklinna kooli V-b klassi õpilased üleeile Jakobsoni ja Kooli tänava reguleerimata ülekäiguradade juurde. 

Õpilastega markeeringuid teinud klassiõpetaja Virve Neerot rääkis, et enne värvimist olid nad arutanud, miks autot ei märgata. Tuli välja, et üks põhjus on telefoni kasutamine ning teine sõbraga jutustamine. «Aga kui nüüd on selline kiri, siis märkad ikka rohkem,» lausus õpetaja ja ütles, et ega see telefoni vaatamine ole ju ainult laste teema. «Ikka täiskasvanute oma ka ja ausalt öeldes kulub teinekord endalegi see markeering ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles