Viljandimaal hoidsid endid suitsust priid 33 klassi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Pool aastat kestnud üle-eestilisest võistlusest «Suitsuprii klass 2010-2011» võttis Viljandimaal osa 16 kooli.


11. aprillil lõppenud võistlust alustas oktoobris Viljandimaal 42 klassi 551 õpilasega, lõpuni pidasid neist vastu 33 klassi ja 377 õpilast. Enamik edukalt osalenutest olid neljanda kuni kuuenda klassi õpilased. Vanim üritaja oli Viljandimaal kümnes klass, kuid tema kahjuks katkestas võistluse.

Võistlusest võisid osa võtta üldhariduskoolide neljanda kuni kaheteistkümnenda klassi õpilased. Ettevõtmise peamine eesmärk on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarvitamise alustamist, motiveerida tubakat pruukivaid õpilasi sellest loobuma ning toetada tubakata eluviisi.

Viljandi maavalitsuse tervisetuba pani maakonna suitsupriidele klassidele välja kolm 90-eurost auhinda. 26. aprillil aset leidnud loosimisel naeratas õnn Tääksi kooli kuuendale klassile ning Kirivere kooli kuuendale ja viiendale klassile.

Lisaks loosib võistluse peakorraldaja tervise arengu instituut kõigi edukalt lõpetanud klasside vahel 16. mail välja viisteist 320-eurost auhinda, mida saab kasutada klassiekskursiooni eest tasumiseks.

Viljandimaa koolid on kõnealusel võistlusest osa võtnud kaheksal korral, kõigil kordadel on kaasa teinud Jakobsoni ja Kitzbergi gümnaasium.

Viljandimaal «Suitsuprii klassi» võistlusel osalenute nimekirja leiad siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles