Pöördumine

, Eesti südameliidust
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogugem tervislikku elutarkust!

Eesti südameliit kutsub üle 65-aastaseid hea südametervisega inimesi jagama tervena elamise kogemusi.

Ootame oma elutarkust edasi andma kõiki, kel pole kuni 65. eluaastani olnud südameinfarkti, südame isheemiatõbe või ajuinsulti; kes pole põdenud kõrgvererõhk- või suhkurtõbe ega pidanud tarvitama südameravimeid.

Eesti südameliitu ajendas sellist üleskutset esitama Euroopa südametervise harta juhtmõte: igal sel aastatuhandel sündinud lapsel peab olema õigus elada vähemalt 65. eluaastani, kartmata südamehaigust, mida on võimalik vältida õige elukorraldusega.

Täiskasvanute eeskuju on laste ja noorte tervisekäitumise kujundamises väga tähtis.

Esitame küsimuse: kas ja kui palju on Eestis täiskasvanuid, kel on jagunud oskust elada eelmainitud eani ja kauemgi, ilma et nad oleksid pidanud hakkama suitsetamise, mõõdutundetu alkoholi tarvitamise, liiga suure kehakaalu ja rasvumise tõttu enneaegu põdema või kannatama kõrge vererõhu ja veresuhkru taseme all?

Tervena elamise kunsti põhimõtted väärivad talletamist!

Ootame elukogemuste kirjapanekuid «Minu tervisekäitumise tulemused» 31. augustini aadressil Eesti südameliit, Sõpruse pst 209/211, PK 5805, 13419 Tallinn või e-kirjaga aadressil info@sydameliit.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles