Jaotusvõrk investeeris üle 11 miljoni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimeses kvartalis investeeris Eesti Energia tütarfirma Jaotusvõrk 11,2 miljonit eurot. Üks olulisemaid objekte asub Karksi vallas Ainja piirkonnas.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni teatel ehitati Ainjasse pinge kvaliteedi parandamiseks ja liinirikete vähendamiseks uus alajaam ning paigaldati üle 2,2 kilomeetri uut liini. Tööde maksumus ulatus 67 700 euroni.

Kolme kuuga rajas Jaotusvõrk 137 uut alajaama, 174 kilomeetri ulatuses maakaableid ja 91 kilomeetrit isoleeritud õhuliini.

Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere nimetab maakaablit ja nüüdisaegseid alajaamu ilmastikust tingitud elektrikatkestuste vähendamise tõhusaimateks vahenditeks. Sinna, kus mastid on korralikud, paigaldatakse kalli maakaabli asemel siiski ka isoleeritud, tavalisest ilmastikukindlamat õhuliini.

Umbes kümne aasta pärast loodab ettevõte jõuda selleni, et praegu ülekaalus olev paljasjuhtmeline õhuliin jääb vähemusse.

Ehkki elektrivõrku uuendatakse ja hooldatakse aasta ringi, on töörohkeimad kuud alles ees. Tänavu tahab Jaotusvõrk ehitada 1058 kilomeetrit liine ning rajada 599 uut alajaama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles