Uueveski jalgtee valmib hiljemalt kuu aja pärast (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel nädalal peaks osaühing Stone House alustama Uueveski jalgtee renoveerimist koos kuivendamise ehk truupide korrastamisega. Kaks aastat tagasi ehitati sealsamas kaasava eelarve raha eest uueks trepp, kus eile keskpäeval olid kehalise kasvatuse tunnis Kesklinna kooli õpilased.
Järgmisel nädalal peaks osaühing Stone House alustama Uueveski jalgtee renoveerimist koos kuivendamise ehk truupide korrastamisega. Kaks aastat tagasi ehitati sealsamas kaasava eelarve raha eest uueks trepp, kus eile keskpäeval olid kehalise kasvatuse tunnis Kesklinna kooli õpilased. Foto: Marko Saarm / Sakala

Linn leidis lõpuks ehitaja, kes on valmis võtma ette Viljandi mulluse kaasava eelarve hääletuse võidu­idee ja korrastama Uueveski jalgtee. Seni on kilomeetrise kõnniraja kasutamiskõlblikuks muutmisega olnud palju segadust.

Osaühing Stone House oli ainuke, kes oma pakkumise tegi, aga kahes variandis: üks hõlmas kogu tööd ehk teede ja truupide ehitust koos valgustusvalmidusega ja teine ainult tee ja truupide korrastamist. Kui odavam variant läheb maksma 25 176 eurot, siis koos valgustusvalmidusega oleks maksumus 42 806 eurot, mida on rohkem kui kaasava eelarve võiduidee elluviimiseks ettenähtud 30 000 eurot.

Vahepeal oli linnal Uueveski jalgtee korrastamiseks vaid 20 100 eurot, sest 9900 eurot läks ehitusprojekti alla. Ainuke pakkumine, mis selle realiseerimiseks laekus, tuli osaühingult MHE, kes küsis ehituse eest 186 000 eurot ehk umbes üheksa korda rohkem, kui linna rahakott võimaldas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles