Kanepipõllule kinni jäänud kombaini aitas välja sikutada tuhatkond hobujõudu

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi välja eilne päästeoperatsioon Tarvastu valla põllul. Kui algul proovis mutta kinni jäänud kombaini välja tõmmata üks traktor, siis töö lõpule viimiseks oli kahte masinat lisaks vaja.
Selline nägi välja eilne päästeoperatsioon Tarvastu valla põllul. Kui algul proovis mutta kinni jäänud kombaini välja tõmmata üks traktor, siis töö lõpule viimiseks oli kahte masinat lisaks vaja. Foto: Erakogu

​Kolmapäeva õhtul jäi Viljandimaal Raassilla kandis kanepipõllule kinni kombain, mille päästeoperatsioon meenutas Vene muinasjuttu «Naeris». Sellest said osa sajad silmapaarid, sest kohapeal olnud osaühingu Kärstna Vili omanik Valmar Haava tegi Facebookis otseülekande. 

Kui naerise väljatirimiseks kutsusid memm ja taat appi lapsed ning loomad, siis Tarvastu vallas põllule uppunud kombaini päästmiseks läks Valmar Haava sõnul vaja tugevat laevaköit ja kolme võimsat masinat, millel ühtekokku rammu üle tuhande hobujõu. 

Juba eelmisel õhtul kinni jäänud kombaini proovis algul liikuma saada üks suur traktor, aga sellest jäi väheks. Nii toodigi järgmisel hommikul kohale kolm võimsat masinat: kaks traktorit ja kombain. «See on väga harv juhus, et nii suurte jõududega tuleb välja tõmmata. Sel aastal pole aga midagi imestada – upuvad ja jäävadki uppuma,» rääkis Valmar Haava. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles