Korsten pole prügikast

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on korstnapühkijatel tipphooaeg. Viljandi tuletõrjeühingu esimees Toomas Henk (paremal) ja tema abiline Ahti Henn töötavad tihtipeale koos, et katustel teineteist toetada ja turvata.
Praegu on korstnapühkijatel tipphooaeg. Viljandi tuletõrjeühingu esimees Toomas Henk (paremal) ja tema abiline Ahti Henn töötavad tihtipeale koos, et katustel teineteist toetada ja turvata. Foto: Marko Saarm

Küttehooaeg on alanud ning kui keegi pole jõudnud oma maja korstna ja lõõride seisukorda veel üle vaadata, on viimane aeg seda teha.

Viljandimaa tuletõrjeühingu esimees ja korstnapühkija Toomas Henk märkis, et eramajaomanik võib korstnat ise pühkida, aga ta peab seda tegema vähemalt korra aastas. Veel mõni aasta tagasi oli tema sõnul nõue, et korstnat tuleb puhastada kaks korda aastas. «See ei olnud niisama umbluu võetud ega olnud üldse vale. Aastaringse kütmisega lähevad küttekolded nii kinni kui kinni ja ühest puhastamisest ei piisa. Ligikaudu pooled elamistest on sellised, kus oleks vaja korstnat puhastada vähemalt kaks korda aastas.»

Henk rõhutas, et seaduses on välja toodud miinimumnõue. «Kütteseadme puhastamise sageduse määrab seadme tootja – kas siis ahju või pliidi ehitaja. Kui tema kirjutab passi, et puhastama peab aastas kaks või kolm korda, siis nii ka on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles