Eesti meister timmib vormi järvejooksuks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kits võitis laupäeval Kõrvemaa kevadjooksu ning tuli päev hiljem Eesti noorsooklassi murdmaajooksu meistriks. Pilt on tehtud eelmise aasta ümber Viljandi järve jooksul.
Keio Kits võitis laupäeval Kõrvemaa kevadjooksu ning tuli päev hiljem Eesti noorsooklassi murdmaajooksu meistriks. Pilt on tehtud eelmise aasta ümber Viljandi järve jooksul. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval murdmaajooksus Eesti meistri tiitli teeninud ja päev varem Kõrvemaa kevadjooksu võitjana lõpetanud Paistu valla mees Keio Kits rihib selle kevade parima jooksuvormi eelolevale pühapäevale, mil peetakse ümber Viljandi järve jooks.

Laupäeval 16-kilomeetrise Kõrvemaa kevadjooksu parima ajaga (52.40) lõpetanud, Eesti maaülikooli spordiklubi esindava Keio Kitse sõnul on tema sportlik vorm hooaja algul alles tõusuteel. «Suur eesmärk on ümber Viljandi järve jooks ning nädalaga jõuab seisundit veel timmida,» kõneles mullu suurjooksu meie maakonna parimana lõpetanud, ent esimesena medalikolmikust välja jäänud spordimees.

Vorm paraneb

Pühapäeval Hiiul peetud Eesti murdmaajooksu meistrivõistlustel sai 22-aastane Keio Kits kuldmedali noorsooklassi viie kilomeetri distantsil. Pikka aega rajal koos konkurent Priit Ausiga liikunud Keio Kits tegi viimasel kilomeetril kiirenduse ning finišis oli võitja edu kaheksa sekundit.

Tiitlivõistlused polnud tema arvates kuigi rasked, ehkki päev tagasi peetud Kõrvemaa jooks oli mõneti veel jalgades. «Kui ma poleks laupäeval Kõrvemaal võistelnud, oleksin ehk Hiiul kaalunud täiskasvanute distantsil osalemist,» arutles ta.

Talvel ligemale poolteist kuud Portugalis harjutanud Keio Kits kinnitas, et peab üheks kevadhooaja tähtsamaks eesmärgiks ümber Viljandi järve jooksu, millel jagatakse välja ka Eesti murdmaajooksu pika distantsi meistrivõistluste medalid. «Pole kahtlust, et konkurents tuleb tihe: kohal on palju nimekaid mehi,» arutles ta.

Murdmaalt staadionile

Keio Kits selgitas, et pärast Viljandi järvejooksu ning nädal hiljem peetavat Tartu jooksumaratoni asendab ta maastikul harjutamise enamjaolt staadioniringidega, et täita Euroopa U-23 meistrivõistluste 1500 meetri norm. «Usun, et see on mulle jõukohane, sest olin sellele juba eelmisel aastal väga lähedal,» kõneles ta.

Mullu oma parimal 1500 meetri jooksul 3.50 kirja saanud Kits vajab juulis Tšehhis Ostravas peetavate tiitlivõistluste normi täitmiseks neljasekundist ajakärbet.

Hiiul Eesti murdmaajooksu meistrivõistlustel pääses Viljandimaa sportlastest autasustatavate sekka veel Karksi vallast pärit Aleksander Rahnel. Tema lõpetas A-klassi noormeeste 2000 meetri rajal teisena, jäädes Sillamäe Kalevi esindajale Aleksandr Kozinetsile alla neli sekundit.

Viljandimaa jooksjatest mahtusid kümne parema sekka Birgit Hromenkov tütarlaste A-klassis seitsmendana, Magnus Kase sama vanuse noormeeste seas kümnendana, Ain Romet B-klassi noormeestest seitsmendana, Šerelin Zverev sama vanuse tütarlastest üheksandana ning Heinar Vaine meesjuunioride jooksus kuuendana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles