Suure-Jaani peatänaval läheb müttamiseks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuarikuust väldanud tööd vee- ja kanalisatsioonitorude paigaldamiseks käivad linnas täie hooga.
Jaanuarikuust väldanud tööd vee- ja kanalisatsioonitorude paigaldamiseks käivad linnas täie hooga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuarikuust on mitmel Suure-Jaani tänaval tublisti kaevatud ja vallavanem Tõnu Aavasalu sõnutsi on see alles suurema töö sissejuhatus.


Kui kõik sujub plaanipäraselt, algab mai lõpul ühel linna tähtsamal, Köleri tänaval mastaapne ehitus: poolteisekilomeetrine lõik kesklinnast Vastemõisa teeni läbib oktoobri lõpuks täieliku uuenduskuuri.

Tööd on tellinud maanteeamet. Maanteeameti Lääne regiooni Viljandi esinduse peaspetsialisti Allan Alliku sõnutsi on seal tehtav võrreldav hiljuti Mustla kesktänaval lõpule jõudnuga.

Näiteks rajatakse kõnniteed, paigaldatakse sademevete kanalisatsioon ning viiakse maa alla praegu ämblikuniitidena õhus vonklevad elektri- ja sideliinid. Samuti läheb ümberehitusele oja ületav väike sild. Kui seni loetletud tööd tellib maanteeamet, siis Suure-Jaani valla tellimusel ja keskkonnainvesteeringute keskuse rahaga paigaldatakse tänava alla kanalisatsiooni- ja veetorustik ning rajatakse tänavavalgustus.

Allan Allik lubas, et remondi ajal lahendatakse nii sõidukite kui jalakäijate kulgemine võimalikult hästi.

Enne riigihanke tulemuste avalikustamist polnud maanteeameti esindaja Allan Allik nõus tööde maksumust avaldama. Küll aga lausus ta, et tänavu kulub siin piirkonnas maan­teeametil lõviosa rahast Tartu maantee remondile ja seega pole võimalust kõiki Suure-Jaani põhitänavaid rekonstrueerida. Ka Köleri tänava uuendamiseks tehtud riigihanke tingimustes seisab, et tänavuste tööde eest tasutakse osa järgmisel aastal.

«Esialgsete plaanide kohaselt tahame ülejäänud peatänavad korda teha 2013. aastal. Renoveerida soovime Tallinna tänavat, mis ulatub Vändra teeni, ja Jaama tänavat, mida mööda pääseb Olustverre,» tutvustas Allik.

Vallavanem Tõnu Aavasalu rääkis lõppjärku jõudnud vee- ja kanalisatsioonitorustiku ehitusest Pargi, Supeluse, Lasketiiru, Nurme, Pärnu, Lauri ja Tallinna tänaval ning Ruusi teel. Ta lausus, et neid töid alustati juba jaanuaris ning see oli õige otsus.

Aavasalu täpsustas, et linna reovesi, mis seni jooksis eraldi tiikidesse, suunatakse edaspidi uude biopuhastisse.

Kõik need tööd peaksid lõppema hiljemalt sügisel. Tegijateks on mitu firmat, alltöövõtjatena näiteks San-Erika Ehituse osaühing Viljandist ja aktsiaselts Paide MEK.

Kogu projekt maksab 991 947 eurot, lõviosa tuleb keskkonnainvesteeringute keskuselt ja vald tasub omaosalusena 198 389 eurot.

«Et Suure-Jaanis on palju eraldi asetsevaid maju, on töö väga kallis. Äriettevõte sellist asja ei teeks,» nentis vallavanem. Ta lisas, et eelmainitud tänavate elanikud saavad esitada liitumistaotluse ühise veevärgi ja kanalisatsiooniga ühinemiseks. Seni oli liitunud umbes 30 protsenti majapidamistest. Pärast tänavusi töid loodetakse see näitaja viia 60-ni.

Kogu Suure-Jaani linnas peaks ajakohane vee- ja kanalisatsioonisüsteem töötama hiljemalt 2013. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles