Pesu­köögist sai pärisköök

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda kursuse tudengid (vasakult) Mirjam-Marleen Kond, Jaanika Orav ja Mariann Õmblus enam peagi valmivat kööki sagedasti kasutada ei jõua, küll aga on edaspidi lihtsam nende noorematel kooliõdedel ja -vendadel.
Neljanda kursuse tudengid (vasakult) Mirjam-Marleen Kond, Jaanika Orav ja Mariann Õmblus enam peagi valmivat kööki sagedasti kasutada ei jõua, küll aga on edaspidi lihtsam nende noorematel kooliõdedel ja -vendadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kolmandal korrusel saab peagi valmis köögiruum. Idee selle rajamiseks tuli tudengitelt endilt ning samuti said nad ise valida mööbli, tapeedi ja valgustid.

«Tudengite päevad on pikad, algavad vara ja lõpevad hilja,» rääkis akadeemia haldusdirektor Reevo Maidla. «Maja on lahti ju seitse päeva nädalas, aga kohvik ei ole kogu aeg lahti ning nii tekibki olukord, kus oleks vaja kuskil süüa valmistada.» Ta lisas, et tegelikult söödigi sageli seal, kus isu tuli, mõnikord lausa aknalaua peal.

Kuigi põhiline sisseseade on käsitööosakonna endisesse pesukööki rajatud köögis juba olemas, on vaja sinna muretseda veel nipet-näpet, millest suurem osa on juba tellitud. Seni said tudengid süüa akadeemia katuse all väljaspool kohvikut kas oma osakonna ruumes või mõnes muus kohas, kuid need ei olnud söögitegemiseks ega ka söömiseks mõeldud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles