Loomakaitsjad päästsid armetus seisus hobuse (1)

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui loomapäästjad kaks nädalat tagasi hobust vaatama läksid, siis ootas neid ees looma vare. Tänaseks on suksu küll kosunud, aga hommikul püsti saamiseks vajab ta inimese abi.
Kui loomapäästjad kaks nädalat tagasi hobust vaatama läksid, siis ootas neid ees looma vare. Tänaseks on suksu küll kosunud, aga hommikul püsti saamiseks vajab ta inimese abi. Foto: Kristel Täär

Kaks nädalat tagasi said Viljandimaa loomakaitsjad väljakutse Abja-Paluojale, kus ootas nende abi hobune, kelle põlvi katsid lahtised haavad ning kes näljast ja janust tekkinud nõrkuse tõttu ei jaksanud püsti seista. Nüüdseks on suksu veterinaari hoole all kosunud, kuid vajab püstisaamiseks veel inimese abi.

Eestimaa loomakaitse liidu Viljandimaa piirkonna juhi Kristel Täärini jõudis info armetus seisus hobusest nimega Jaana tänu kohaliku neiu vihjele.

«Alguses läksin hobust lihtsalt vaatama, sest reageerime kõigile vihjetele,» lausus Täär. Kohale jõudes leidis ta eest väga halvas seisus hobuse. «Vaatepilt oli üle mõistuse, lihtsalt kohutav. Hobune oli nälginud. Nii kui ma porgandipakki krõbistasin, krahmas ta selle ära,» jutustas Täär ja lisas, et loom polnud ka juua saanud. «Ta liikus väga vaevaliselt longates ja roided turritasid välja.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles